ВМРО-Благоевград се обяви срещу откриването на консулство на Сърбия в града

ВМРО-Благоевград се обяви срещу откриването на консулство на Република Сърбия в града, което е предвидено за утре, 19 май. Членовете на общинската организация на партията смятат, че това е поредна провокация от Сърбия към България. Те виждат това дори в избраната дата на събитието. И настояват служебното правителство да отмени решението за откриването но консулството. Хората от общинската структура на ВМРО-БНД подозират, че дипломатическият център в Благоевград може да се превърне в ново сборище на българомразци и да се ползва за враждебни и подривни дествия от страна на Белград.

„Ние питаме даи незаконната незаконната ОМО „Илинден” няма да си има вече свое консулство тук, в нашия град. Същата тази ОМО „Илинден”, която настоява Пиринска Македония да бъде откъсната от Родината и присъединена към Северна Македония. Сърбия е страна, която все още отказва да следва общата външна политика на ЕС”, пишат в своята протестна декларация членовете на ВМРО-Благоевград.

Те задават и своите въпроси – какво налага откриването на това консулство, какви са причините за назначаването на едно и също лице с функциите консулско длъжностно лице на държавата Казахстан и на държавата Сърбия, защо ролята на консулски длъжностни лица е поверена от българската държава в ръцете на двама души, членове на едно и също семейство, какъв сигнал изпраща България към Северна Македония откриването на това консулство. И държат да получат отговори.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене