Ужас в Югозапада! Мъж се опита да убие жена

Върховен касационен съд остави в сила присъда на Окръжен съд Благоевград, с която подсъдим е признат за виновен, че на 19.02.2019 г. около 04:00 часа в Благоевград направил опит да влезе в чуждо жилище, като е употребил за това сила – счупил външно стъкло на прозореца на стая, обособена като кухня; счупил външната дръжка на входната врата на стая, като деянието е  извършено нощем и от въоръжено лице, и е останало недовършено по независещи от дееца причини – заключена врата, съпротива на пострадалата.

Със същата присъда С. К. е признат за виновен в това, че на 19.02.2019 г. около 04:00 часа в град Благоевград е използвал късоцевно огнестрелно оръжие и е направил опит умишлено да умъртви жена на 41 г. от Благоевград, като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини (произвел изстрел срещу жертвата, без да я улучи). При втори опит да произведе изстрел срещу нея патронът засякъл в барабана на револвера и не бил изстрелян.

С. К. е признат за виновен и в това, че за времето от неустановена дата от месец март 2018 година до около 4:00 часа на  19.02.2019 година., в град Благоевград, е държал един брой огнестрелно оръжие –револвер, калибър 8 мм, и боеприпаси  за огнестрелно оръжие – седем броя бойни патрони, калибър 9 мм, предназначени за същото оръжие, без необходимото надлежно разрешение.

С присъдата на окръжния съдия Петър Пандев, на подсъдимия  е наложено общо наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 11 /единадесет/ години, което е потвърдено от ВКС.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене