МВР предлага намаляване на скоростта на движение по магистрали и в населени места

„МВР работи, за да предложи варианти за решаване на проблема с престъпленията по пътищата. Предлагаме изменения в Наказателния кодекс и в Закона за пътищата. Трябва по-строги санкции за лицата, които извършват системно нарушения“. Това заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

„Предлагаме повторният отказ за тест за установяване на алкохол в кръвта да бъде нарушение. Трябва да има законодателни промени, част от които са: Максималната скорост на автомагистралата да бъде намалена, предлага се скоростта в населени места да бъде намалена от 50 км/ч на 30 км/ч., предлага се придобилият шофьорска книжка водач да управлява автомобил под надзор за определен период от време“, каза още Иван Демерджиев.

По отношение на домашното насилие Демерджиев предлага да се въведе забрана на насилника да осъществява контакт с жертвата, да се създадат програми за подпомагане на хора, които са били жертви на домашно насилие, като такава помощ може да се оказва и на деца. „Предлагаме да се създаде и Национален регистър за случаите на домашно насилие на територията на страната“, каза още служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

https://www.vbox7.com/play:72cd8fbf45

dariknews.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене