Увеличен интерес за членство в клубовете на БТС отчетоха от местното дружество „Момини двори“

Многообразна и богата дейност отчетоха клубовете при туристическо дружество „Момини двори“ в Гоце Делчев за 2022 г. Това стана ясно на редовното Общо отчетно-изборно събрание на дружеството, което се проведе на 12 май. Всички дейности през миналата година бяха посветени на 100 години на туристическо дружество „Момини двоари“ и 50 години Клуб за екстремни спортове „Прилеп“. През 2022 г., ръководството на клуба по пешеходен туризъм положи много усилия за изпълнението на всички мероприятия заложени в годишния календар на клуба.

Запомнящо е организирането на съвместна група ученици от Първо и Второ основно училище, училището в с. Мосомище и членове на туристическото дружество, които се включиха в Националния туристически поход „По стъпките на Ботев“. За похода „По стъпките на Самуиловите войни“, група съставена от 70 души също от ученици и членове на ТД „Момини двори“. Голяма бе и групата, която през миналата година се включи в масовото изкачване на вр. „Гоцев връх“ посветено на Илинденско– Преображенското въстание.

През 2022 година дейността на членовете на клуба за екстремни спортове „Прилеп“ премина в няколко направления. Активно участие в отчетните събрания на ТД „Момини двори“ на Българската федерация по спелеология и тези нз клуб „Прилеп“. Радостно е, че все повече деца се включват в клуба и участват в облекчителни занятия. Клубът проведе и две мероприятия с ученици от Второ основно училище. Поддържат се контакти и със други сродни клубове в страната и някои съседни държави.

Клубът на туристите ветерани през 2022 г. също имаха разнообразна програма, които проведоха 28 мероприятия. Посетиха археологическия комплекс „Перперикон“, базиликата в Пловдив, Роженския манастир. Много бяха и излетите до близките популярни маршрути в региона. Включиха се и в няколко национални похода. Общото събрание на ТД „Момини двори“ отчете 2022 г. за много успешна. Това бе и мотивът, с който членовете на клуба гласуваха пълно доверие на УС да ръководят дружеството за още един мандат. Така с пълно единодушие старият-нов състав на УС запази съставът си: Председател –  Димитър Балтаджиев и още осем членове, които заемат съответните ресори.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене