Мария Габриел: Ще направя всичко възможно в рамките на този проучвателен мандат да има стабилно, работещо, редовно правителство

Искам да Ви уверя, че ще направя всичко възможно в рамките на този проучвателен мандат България да има стабилно, работещо, редовно правителство. Това каза кандидат-премиерът на ГЕРБ-СДС Мария Габриел, след като получи папката с първия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Тя посочи, че нейното предложение ще бъде за експертно правителство, обединено около ясни приоритети, които имат една цел – благосъстоянието на българите и авторитета на България.

От името на парламентарната група на ГЕРБ-СДС поемам с отговорност проучвателния мандат за съставяне на правителство. Искам да Ви благодаря за това, че Вие и президентската институция сте гаранция за спазването на върховния закон на България, Конституцията, обърна се тя към държавния глава Румен Радев.

На вицепрезидента Илияна Йотова Габриел каза, че последните дни е мислила много за нея, защото „когато се ангажираш сериозно с вътрешната политика на България, знаеш колко важно е да бъдат спазени всички процедури в европейските институции“.

Искрено вярвам, че подкрепата, която ще търся, ще излъчи послание за амбиция, че сме способни да се обединим и направим редовно работещо правителство, че ще работим за авторитета на България в Европа и света, и ще разгърнем потенциала на страната и неговите таланти, и разбира се, в сърцето на всичко това ще стои ангажиментът към хората и родината, добави Габриел.

Тя каза, че е имала възможност последните дни да разговаря с парламентарно представени сили. Тези общи приоритети сега вече трябва да бъдат очертани в много повече детайли, смята тя. И добави, че срокът, определен от Конституцията, ще използва и за това.

Точно защото казвам приоритети, искам и вас да ви уверя, че ще разчитам на широка подкрепа по тези приоритети, зад които всички заставаме, че са важни за България, посочи Габриел.

Кандидат-премиерът отбеляза, че днес е Международният ден на семейството и много би й се искало да излъчат послание, че в този ден всички обединени, са способни наистина да направят най-доброто за нашия общ дом – България.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене