Ангел Джамбазки за мигрантите: Искате ли в София да се разхождат хора, които режат глави?

Европа трябва да се превърне в крепост, заяви Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки – евродепутат и заместник-председател на ВМРО, коментира в Денят ON AIR кървавите събития във Франция. В Ница с нож бяха убити трима души. Стана ясно, че нападателят е 21-годишен мигрант от Тунис.

Европа трябва да се превърне в крепост и да не допуска мигранти, категоричен е той. 

В противен случай трябва да се съобразим с либералите в Европа, че трябва да приемем всички. Това за мен не е приемливо. Искаме твърда граница. Ако ЕС не го разбира, то това не е възможност за нас, категоричен беше Ангел Джамбазки.

Според него политиката на приемане на мигранти е напълно погрешна.

Трябва да има нулева миграция и това е възможно напълно, подчерта Ангел Джамбазки.

Когато няма консенсус, ще има отрязани глави. Знаете колко е трудно да одереш животно, представете си какво усилие е да обезглавиш човек. Мотивация и усилие трябват. Тези хора не са дошли, за да учат или да работят, а за да режат глави. Искате ли тези хора да се разхождат по улиците на София? ВМРО няма да позволи това, отсече Джамбазки.

Относно Бюджет 2021 евродепутатът заяви, че няма общо решение за сумата на средствата, които ще се вложат в борбата с пандемията и кризата след нея.

Казаното от министър-председателя е разумното – бизнесът не трябва да бъде затварян, но трябва да има дисциплина у хората – да бъдат по-отговорни към здравето си и към здравето на своите близки, посочи Ангел Джамбазки.

Попитан за българската позиция относно

присъединяването на Северна Македония към ЕС

той отговори, че тя трябва да бъде основана на историческите факти.

Позицията на българското правителство е ясна.

Ценността на това ВМРО да е в управление е именно въпросът с Македония.

Трябва да защитим интересите на България в Македония и на македонските българи, подчерта Ангел Джамбазки. Той продължи:

Казваме нещо много просто. Към днешна дата има хора, самоопределящи се като македонци. Нямаме проблем с това. Но настояваме да бъдат запазени правата и законните интереси на тези стотици хиляди граждани на Република Македония с българско национално самосъзнание.

ЕС е много мекушав и слаб съюз, той не разбира спора между България и Северна Македония, каза зам.-председателят на ВМРО.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене