Борисов за Гешев: Само аз съм му виновен, като какъв ще предложа посланически пост

Бойко Борисов отговори на твърденията на главния прокурор Иван Гешев Гешев, че му е предлаган посланически пост от името на лидера на ГЕРБ.

„От изказването на Иван Гешев мога да отбележа няколко неща – не чух Румен Радев, не чух Христо Иванов, не чух Атанас Атанасов, не чух Кирил Петков, не чух Асен Василев, не чух „Възраждане”, БСП, ДПС или ИТН. Само аз съм му виновен – това разбрах. Като какъв и в каква позиция ще предложа посланически пост? Нито съм говорил, нито на прокурор съм се обадил, който и да е било, освен на него, когато стана атентатът, за да му изразя съчувствие, загриженост и молба да намерят извършителите”, обяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че не е в позиция да предлага посланически постове, които се одобряват и подписват от президента Румен Радев. „На нито един прокурор или съдия не съм се обаждал. Никакви листчета не съм пращал и никакви предупреждения не съм изпращал”, поясни той.

Борисов бил убеден, че има сили, които „когато се види, че може да се състави правителство”, се задействат със страшна сила. На въпрос кои са те, той отговори: „Витаят. Откъде да ги знам кои са. Но това са фактите. Когато Мария Габриел повтори, че законите и оставката са първи в нейната програма, ние станахме лоши”.

За отстраняването на Гешев, Борисов допълни: „Това става от ВСС. Какви процеси са текли там, кой на кого се е обаждал – аз на никого не съм се обаждал, с никого не съм разговарял и на никого не съм давал указания”, подчерта лидерът на ГЕРБ.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене