Президентът: Процесът на интеграция на Република Северна Македония в ЕС трябва да е устойчив и да се гради на нейните постижения в изпълнение на критериите за членство

Румен Радев проведе среща с европейския комисар по политиката на разширяване и съседство Оливер Вархеи

Процесът на европейска интеграция на Република Северна Македония трябва да е устойчив и да се гради на нейните постижения в изпълнение на критериите за членство в ЕС. Това заяви президентът Румен Радев на среща с европейския комисар по политиката на разширяване и съседство Оливер Вархеи, който е на посещение у нас. Двамата проведоха среща „на четири очи“ днес на „Дондуков“ 2.

Българският държавен глава изрази позицията на страната ни, която очаква резултати в двустранния диалог с югозападната ни съседка, сред които предоставяне на конституционни гаранции за спазване на правата на македонските българи и реални действия за изкореняване на езика на омразата, съхраняване на вековното българско културно-историческо наследство, изпълнение на двустранния договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество. „България е открита за диалог с Република Северна Македония и с европейските институции и партньори в търсенето на устойчиви решения“, заяви още президентът Румен Радев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене