Финансови злоупотреби и занижен контрол заварил в РДГ новият стар шеф Гергов

main_b (2)

Съкращения на щатове, осигуряване на работно облекло и финансово и административно оздравяване предприема в Регионалната дирекция по горите в Благоевград новият стар директор Иван Гергов.

В петък миналата седмица е бил първият му официален работен ден на ръководния пост, научи ИНФОМРЕЖА от служители във ведомството.

Гергов е бил приет радушно от колектива и за един ден е успял да добие представа какво се е случило в горската дирекция през последните две години при управлението на предшественика му Георги Янкулов.

Според запознати първоначалните впечатления на Гергов не били никак оптимистични. Той установил, че били назначавани хора без опит и ценз за изпълнение на пъртийни планове. В дирекцията не се работело конструктивно, имало и съмнения за финансови злоупотреби.

Заплатите за последните години паднали драстично, а служителите били лишени и от работно облекло. Контролът върху дейността на държавните горски стопанства бил занижен до минимум, в плачевно състояние бил и автопаркът на ведомството.

В кулоарите на горската дирекция вече тече информация, че предстои пълна ревизия на управленската дейност от страна на ексдиректора Георги Янкулов.

Очаква се новият стар шеф да свие изкуствено надутите щатове, да затегне дисциплината и контролните функции, както и да осигури средства за работно облекло на служителите.

Пред ИНФОМРЕЖА Гергов не пожела да коментира състоянието, в което е заварил РДГ – Благоевград след завръщането си като директор, но обеща да направи това официално след като излязат резултатите от финансовата ревизия и вътрешната инвентаризация.

Гергов застава отново начело на дирекцията след близо две години и след спечелен конкурс за длъжността.

Той се раздели с поста под натиск заради организирани протести и депозирани компроментиращи материали в прокуратурата от страна на дърводобивни фирми от района на Гоце Делчев, които го обвиниха в рекет.

Впоследствие извършените проверки от прокуратурата в Благоевград и Главна прокуратура доказаха, че въпросните обвинения са били скалъпени заради засегнати интереси, касаещи незаконен дърводобив и износ на дървесина зад граница.

Иван Гергов напусна поста при правителството на БСП и ДПС и на негово място до провеждането на конкурс бе назначен Георги Янкулов.

Официалната заповед на Иван Гергов за директор на РДГ – Благоевград е с дата 6-и ноември с изпитателен срок от 6 месеца.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене