Колектив от Първо ОУ в Гоце Делчев посети партньорско училище в Солун

Там той участва в работни срещи по Еразъм + проект

Четвъртата мобилност по Еразъм+ проекта “Open to the future” се проведе в Гърция. Партньорското училище в Солун събра учители и ученици от България, Португалия, Италия и Румъния, за да участват в работни срещи на тема  „Пътят към нашето бъдеще. Рециклиране и роботика“.

Учениците от Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ Теодора Димитрова, Никол Хаджиева, Дария Доленска, Теодора Вардарева, Веселина Велкова, Мария Димитрова, Тодор Самоковарев и Никола Тодориев, ръководени от директора на училището г-жа Дерменджиева и учителя по английски език г-жа Карпатова, участваха активно в разнообразните проектни дейности. Участниците се включиха в работилници по роботика и английски език, повишиха дигиталните и езиковите си умения, усвоиха нови инструменти за ефективно използване на роботиката в класната стая.

Училището домакин бе подготвило и богата културна програма с цел представяне на гръцкия бит, история и традиции. Гостите се запознаха с историческите забележителности в Солун. Посетиха Едеса – едно от най-красивите места в страната със своите водопади, паркове, мостове, цъфтящи поляни и пищни зелени одежди, както и Вергина – първата столица на древното македонско царство.

Всички участници очакват с нетърпение последната среща по проекта, която ще се проведе в края на месец май в училището координатор – Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, град Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене