Без категория

Съпругата и децата на Ангел Христов движат без охрана в Дупница, слух уби главата на семейството в Дубай

258-01-

Радмила изкарва прехраната на тримата като треньор по художествена гимнастика, обучава 100 деца

Децата на безследно изчезналия Ангел Христов – Елен и Виктор, и съпругата му Радмила от три месеца се движат сами, без охрана. Тримата цял живот бяха придружавани на всяка крачка от гардове. С тях винаги беше ескорт от най-малко две бронирани джипки. Всички охранители на семейството са освободени.

258-01-01 _n (1)

Около осем души дежуряха пред дома им в Ресилово и пред училището в Дупница, където работи съпругата на Христов, там учи и дъщеря им. От съображения за сигурност няма да съобщим името на школото. Още четирима гардове бяха на пост пред гимназията в Дупница, където учеше Виктор. Всеки един от гардовете по неофициална информация е получавал по 2 бона на месец, но официално се е водил на минимална работна заплата в столична фирма.

258-01-SN850705 copy

Семейството се прости и с луксозните джипки, сега живеят повече от скромно. Става въпрос за липса на пари. Няма пари за охрана, няма пари и за поддръжка на луксозни возила, категорични са приятели на Радмила. Радмила дори не блести с шикозни тоалети. Тя винаги е била спортна натура и е предпочитала удобните дрехи, коментират дупничани.

Радмила Дюлгерова сама отглежда двете си деца. Тя работи като треньор по художествена в дупнишко училище, където обучава над 100 деца.

258-01-1

„Радмила е прекрасен човек. Всички деца от групата я обичат. Тя е изключителен професионалист. Завършила е НСА. Нейните възпитаници жънат успехи и получават отлични оценки на различни конкурси. Винаги се представят отлично. Тя е много спокойна и всеотдайна жена. Живее скромно, но от известно време може би и трудно”, говорят родители, чиито деца се обучават от Радмила, пожелали имената им да не бъдат цитирани.

Версиите за резкия спад в стандарта на живот на семейството на Ангел Христов са няколко. Те варират от:

Дупничани предполагат: Нали знаете, че жената на мутрата е магарица, а всяка следваща – царица. Просто на Ангел Христов не му пука. Той си имаше достатъчно любовници и Радмила никога не е била на първо място в живота му, но се грижеше за децата. Даваше пари, сега не праща.

Други смятат, че Ангел Христов няма как да изпраща пари от Африка по банков път, защото ще го засекат службите.

Според третата версия Братя Галеви живеят на остров Мавриций и чакат да изтече давността на присъдите им, за да се върнат отново в България.

Четвъртата версия, която беше лансирана от столичен жълт вестник, е, че най-вероятно Ангел Христов е вече покойник.

258-01--KONANA copy

Любопитна подробност е фактът, че преди убийството на гарда на Братя Галеви – Николай Радев, често пътуваше до Дубай според източници от МВР. Съпругата му Милена потвърди, че Николай Радев е пътувал до Дубай, като уточни, че двамата са били там на екскурзия. Според източници на вестник „Вяра” от ДАНС Радев е пътувал в компанията на първия братовчед на съпругата на Пламен Галев – Георги Градевски. Той беше личен телохранител на Радмила и децата й. В момента Градевски кара супер луксозно БМВ и се върти около ресторанта „Вардар7”. Той е безработен, няма никакви приходи, но въпреки това живее на широка нога. За наследник на Братя Галеви в Дупница се сочи лицето Георги Първанов. Той стопанисва хитовото заведение „Плажа” в парк „Рила”. Но нито един от хората, който Пламен Галев и Ангел Христов обогатиха, нито един от доверените им лица не се интересуват от съпругата и децата на Ангел Христов. Георги Първанов гравитира към структурата на БСП. С концесия за 30 години Братя Галеви и кметът им Атанас Янев предоставиха на Георги Първанов, известен като Жоре Бозата, най-хубавата част на парк „Рила” със заведение с два басейна на символичен наем.

В момента тече трето заседание по дело срещу съпругите на Братя Галеви, образувано по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

Братя Галеви изчезнаха и бяха обявени за издирване веднага след като ВКС им наложи 5-годишни присъди през май 2012 г. Съдът потвърди, че двамата са виновни за организиране на престъпна група. Делото срещу тях започна през септември 2009 г. Галев беше обвинен за изнудване, средна телесна повреда и принуда. А Христов за извличане на облаги чрез внушаване на страх. Галеви излязоха на свобода срещу парична гаранция от по 50 000 лв. Парите им бяха върнати от Кюстендилския окръжен съд. Те бяха пуснати от ареста заради кандидатирането им за депутати в изборите през 2009 г.

Според столичното издание върви мълва, че единият от Братя Галеви – Ангел, е ликвидиран в Дубай още през лятото от наемни убийци. Никой нищо не казва, но в Дупница се говори усилено, че „братята” са се изпокарали след бягството си и всеки е поел по своя път. Чувал съм, че скандалът между двамата е заради 40 млн. евро, които са се изпарили. Пламен Галев задигнал парите от общи офшорни фирми и след това поръчал да ликвидират Геле… Не ме цитирайте, защото животът ми е скъп”, хвърля бомбата пред изданието бивш бодигард на дупнишките феодали.
Според информатор на изданието, който е по-близък с Ангел Христов, разривът между Братя Галеви започнал в началото на годината, когато двамата все още се укривали заедно в ЮАР. Тарторът Пламен Галев отказал да финансира редица бизнес начинания на Ангел Христов и в последния се породили съмнения, че партньорът му е сложил ръка върху общите бандитски финанси. Когато Ангел Христов поискал парите да бъдат разделени поравно, той получил известна сума, с която отишъл в Дубай за среща с Таки.
Там обаче го очаквала неприятна изненада – ченгета в емирството го арестували, тъй като Ангел Христов е издирван с червена бюлетина от Интерпол. „Геле прекарал 3 дни в ареста, а българските служби били уведомени за задържането му. Впоследствие обаче Таки се намесил и издействал освобождаването му. След това Христов имаше подозрения, че е предаден на ченгетата от Пламен Галев, който все още е действащ сътрудник на българските служби за сигурност.
Според горещия слух в Дупница Ангел Христов е бил ликвидиран през лятото, след като настоявал да получи парите си от своя съдружник в мафиотските си дела.
Снимките:

1 Ангел Христов и Пламен Галев

2 Виктор Христов

3 Георги Първанов

4 Николай Радев-Отвертката

5 Георги Градевски-Конана

Вестник „Вяра“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене