Без категория

Екшън в центъра на с. Дебрен, 200 тютюнджии се блъскаха за безплатни чулове

54056-632x358

Истински екшън се разигра вчера сутринта в центъра на село Дебрен. Причината бе стартиралото раздаване на безплатни чулове за консервирането на скалъпения тютюн от тазгодишната реколта.

В селото се появи товарна кола, която изхвърли на площада едно количество чулове, като обяви, че фирмата е решила да дава по 7 чула на декар за реколтата за тази година на дебренските производители.

Моментално след това колата на фирмата си тръгна и на площада с чуловете остана да се разправя кметът на Дебрен Изер Чаушев. Той обяви процедурата по раздаването – по азбучен ред на регистрираните тютюнопроизводители. Оттам започна и екшънът – много от чакащите направо си взеха чулове, без да чакат ред, напъхваха ги в колите си и въобще не се интересуваха от призивите на кмета. Чаушев заплаши, че ще извика полиция, но това въобще не притесни решените на крайност със сила да си вземат чулове.

Над 200 тютюнджии чакаха да получат необходимия амбалаж, но не всички успяха. Все пак производителите на Дебрен са доволни, че тази година изкупната кампания е започнала в началото на този месец, за разлика от миналата година, когато тя стартира чак през втората половина на декември.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене