„Икономическото чудо“ с. Брезница в очакване на нов модерен стадион

Най-многолюдното, най-бързо развиващо се и икономически най-стабилно селище вероятно в цялата страна – гоцеделчевското с. Брезница, ще има и един от най-модерните стадиони. В такъв община Гоце Делчев възнамерява да превърне настоящото футболно игрище в селото, което е върху площ от 14 600 кв.м, но определено е малко за многобройните футболни и други изяви и жадната за зрелища публика. Основното спортно игрище, което ще замени настоящото, ще е с размери 50х90 м, буферна зона с ширина 3 м от всички страни и зона за бягане и загрявка с ширина 3 м. За подобряване на състоянието на терена е предвидено отстраняване на горния почвен слой на дълбочина до 20 см, изграждане на дренажна и поливна система, нанасяне на хумусен слой, полагане на тревна смес за футболни терени, монтиране на футболни врати, предпазни парапети, ограда около терена и изграждане на цялостна мълниезащита.

Ще има и помощно игрище с размери 20х40 м, в непосредствена близост до основното.

Сериозна реконструкция се очаква и на трибуните, които в момента са върху площ от 209.04 кв.м и с капацитет около 450 зрители. Предвижда се изграждане на нови стълбища в двата края с ширина 200 см и изграждане на тоалетни за посетителите, разширение на трибуните с 8 метра и обособяване на допълнителни 100 места. Цялата трибуна ще бъде покрита с термопанели, включително и новата й част от 142.50 кв.м и капацитет до 180 зрители, която ще е за  резервните играчи, обслужващ екип, преса и ВИП зона. Зад трибуните ще бъдат изградени тоалетни.

В игрището в момента има зала за спорт и тържества от 675.88 кв.м и съблекалня от 70 кв.м, но към тях ще бъде изградена още една – за монтиране на оборудването за поливната система, обслужващи помещения за отборите, фитнес, стая за съдии, лекарски кабинет и др.

Зад буферната зона на спортното игрище е предвидено е да бъдат изградени предпазни парапети между зрители и играчи с височина 110 см и 5-метрова предпазна мрежа, както и ограда от метални тръби и метална мрежа по границите на имота.
Село Брезница, в което живеят 3377 души, през последните години заслужено си спечели славата на икономическото чудо на България. В селото има промишлена зона с над 20 цеха и повече от 1000 работни места, а безработицата е с отрицателни стойности, защото тук идват да работят хора от цялата община. Селяните отдавна са забравили тютюна като начин на препитание и на част от бившите тютюневи ниви гледат сега ягоди, къпини и малини. В селото има гимназия с над 400 ученици, детски градини и площадки, аптеки, зъболекарски кабинети, дори вилна зона.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене