Чудо в Хаджидимовския манастир! Нямо дете проговори, 17-г. прогледна отново

Манастирът “ Свети Георги Победоносец “ в град Хаджидимово, Гоцеделчевско, е прочут с чудотворната икона на светеца, която оцелява два пъти от пожар.

Според преданията мнозина са намерили своето излекуване в този манастир.

Мястото е магично и споделя за чудеса. Посещава се и от християни, и от мюсюлмани. Всички те са водени от вярата за чудотворната икона на св. Георги Победоносец.

Много са чудните истории, които свидетелстват за нейната мощ, като тази за 17-годшен юноша, който губи зрението си при злополука. Посещавайки манастира и молейки се пред иконата, още веднъж връща зрението си.

Малко момиченце пък, родено нямо, проговаря след визитата на манастира. Много бездетни двойки насочат горещи молби в манастира и се снабдяват с по този начин мечтаните чеда.

Хаджидимовският манастир – красиво и свято място, кацнало на един от многото хълмове в долината на река Места, в което молитвите биват чути, болните -излекувани, а чудесата се случват на всички, които имат вяра в тях.

„ Свидетелка съм на един човек, който не е християнин, по какъв начин описа за дете по какъв начин се ражда с увреждане на едната ръка. Не е

могло да я движи. Идват тук и преспиват, поставят бебето на земята и на сутринта, когато стават, го разповиват и то протяга и двете ръчички. От тогава идва да благодари на свети Георги, на света Богородица и се моли от цялата си душа и сърце “, споделя Венета, която е клисар в манастира.

Чудотворната икона на свети Георги има своя невероятна история, която ускорява още повече вярата на хората в способността и да лекува и да прави чудеса.

„ Има разнообразни случаи. Например, иконата оцелява при огромния пожар преди 40 години, когато цялата черква изгаря. Тогава огромна част от нея е била от дърво – покривът, колоните. Само стените са били от камък. В този пожар изгаря целият иконостас, всички икони, самият покрив рухва. Единствено иконата на свети Георги оцелява “, споделя игуменът на манастира отец Теофил.

От тогава до през днешния ден хиляди хора идват в манастира и насочат горещи молби пред нея, а след време се връщат, с цел да благодарят.

На хълма над Хаджидимово през днешния ден се разнася празничен камбанен звън, а стотици вярващи прииждат, с цел да почетат свети Георги и да се

помолят за здраве и благополучие.

Източник: btvnovinite.bg.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене