Възможностите за финансиране на бизнеса обсъдиха в община Смолян

Изключително полезна се оказа информационната среща относно възможностите за финансиране на бизнеса, която се проведе днес в община Смолян. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Срещата бе организирана от Българската търговско-промишлена палата /БТПП/ и Съветът по инвестиции към нея, в партньорство с Фонд мениджър на финансови инструменти в България и под домакинството на Общината.

Форумът откри кметът Николай Мелемов. Той благодари на БТПП за тази среща, защото бизнеса има нужда от информация и помощ при преодоляване на бюрократичните мерки. Този форум е от голямо значение, осъществява се пряк контакт между заинтересованите страни и ползите ще бъдат реални, посочи още Мелемов.

Председателят на Съвета по инвестиции Владимир Томов каза при откриването, че БТПП работи усилено за подпомагане на българския бизнес, както и привличане на чужди инвестиции в България и призова по- активно да се обръщат към нея.

По време на събитието се представиха темите за финансови и инвестиционни инструменти за развитие на бизнеса, предлагани от Съвета по инвестиции към БТПП и новите инструменти на Фонд на фондовете.

Лектори бяха Владимир Томов д-р инж. Дочка Василева, и. д. директор управление ,,Проектна информация и финансиране‘‘ във Фонд мениджър на финансови инструменти в България.

Срещата беше полезна, както за бизнеса, така и за други заинтересовани страни като неправителствения сектор, местни власти, администрация и граждани.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене