Борисов с мълниеносна новина в НС: ПП взривяват ситуацията, от днес… ВИДЕО

ГЕРБ толкова се е втвърдила, че Делян Добрев е готов да ме измести веднага, заяви лидерът на първата политическа сила

„Случи се нещо много положително, две антагонистични партии работят по управленска програма, тяхната програма е силно преоразмерена, заложен е много дефицит. 

Победихме ги и с машини, и с хартия. Тях не ги смущава да разговарят с партии магнити. Ползват двоен аршин. Няма такава структура във фиска, за който говорят“, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание (НС) във връзка с проектокабинета на „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ (ПП-ДБ), който бе представен във вторник.

 

Бойко Борисов, Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

„Нечувано е с 69 депутати да правиш правителство, с 64 е още по-нечувано. С опита да ни подкупват, да сложат два милиарда за общините в комисия. Те взривяват ситуацията и отиваме на избори“, каза той във връзка с офертата на Кирил Петков, която по-рано днес той оправи към ГЕРБ.

От днес започваме преговори с другите партии, ще приложим тяхната коварна хватка. Разговори с другите партии ще кажат какво ще е мнозинството.

Всички виждат зловещото състояние на държавата, огромния дълг. Без редовно правителство държавата още юни месец ще изпадане в колапс“, категоричен бе Борисов.

Бойко Борисов, Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

„Те продължават да си играят… и ще продължат“, заяви лидерът на ГЕРБ.

ГЕРБ толкова се е втвърдила, че Делян Добрев е готов да ме измести веднага“, каза още Борисов и допълни: „В компютъра си имам поне 4 състава на кабинет.

Трябва да се направи кабинет от личности, иначе бюджетът няма да бъде приет. Ще предложим кабинет на личности, ако другите партии настояват за това.

Четвърти път няма да поема отговорността да правя кабинет с 69 депутати. Кабинет с личности може да има хоризонт най-много шест месеца“.

Борисов коментира и атентата срещу главния прокурор Иван Гешев: „Никога главата на Гешев не е била на дневен ред. Той не е пожизнен главен прокурор. Тази позиция трябва да има контрол“.

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=external&v=136014639377430

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене