Американски военни и техника влизат днес в България

Американски военни и бойна техника ще се движат днес от Гърция към полигона „Ново село“. За това съобщи Министерството на отбраната.

В автоколоната, която ще се предвижва по националната пътна инфраструктура, ще бъдат транспортирани личен състав и военна техника. Военните от Сухопътните войски на САЩ се транспортират, за да се включат в съвместната българо-американска подготовка „Joint Training“. Тя ще се проведе на учебния полигон в „Ново село“.

Същевременно във връзка с планираните съвместни тренировки американски военни ще навлязат на територията на България и от Румъния. Бойните единици от американската армия ще бъдат транспортирани до полигона в „Ново село“ с военни вертолети.

От МО припомнят, че съвместната подготовка се провежда от януари до юни тази година. Тя е в рамките на планираните през 2021 г. учения на Българската армия в страната и чужбина. В „Joint Training“  участват сили и средства от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия. Формированията от Сухопътните войски на САЩ в Европа участват в нея на ротационен принцип.

kmeta.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене