Ученици и учители от Трето ОУ „Братя Миладинови“ се завърнаха от посещение в Румъния по програма „Еразъм +“

В периода 23-29 април се проведе четвъртата мобилност по програма „Еразъм+“, проект “Общото наследството – от традицията към бъдещето”. Учениците Васил Георгиев, Никола Солаков, Костадин Балтаджиев, Риза Капалък и Никола Ципаров участваха в проектни дейности в гр. Крусет, Румъния, придружавани от г-жа Тупарова – координатор на проекта, и г-жа Канатова.
Участниците се включиха в разнообразни дейности – представяне на презентации за традиционни танци и участие в театрални постановки заедно с групите от Румъния, Турция, Гърция и Хърватия. Облечени в народни носии, учениците от Трето ОУ показаха традиционно българско право хоро. Участваха също така в състезание „Интерактивна карта“ и работилница за рисуване върху керамика, като изработиха и моделираха чрез специална техника керамични продукти.

Участниците посетиха училището в гр. Крусет, разгледаха музеите и се запознаха с миналото на Румъния. В гр. Крайова те останаха впечатлени от регионалния и етнографския музей, стария град, музея на изкуствата, парка Романеску, манастира Хорезу, получил статут на световно наследство от ЮНЕСКО. Запознаха се с историята и забележителностите на град Търгу Жиу, където посетиха училището по танцово изкуство. Изключително вълнуваща бе и туристическата разходка в столицата Букурещ.

Учениците от Трето ОУ си тръгнаха от Румъния впечатлени от топлото посрещане, приятните емоции, незабравимите преживявания и създадените приятелства.
През месец юни предстои и последната за тази учебна година мобилност – тази в Турция

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене