Неврокопската школа по бразилско Джу Джицу обра наградите на престижно състезание!

На проведено състезание Sofia Open, което  се провежда два пъти в годината новосформираната неврокопска школа побразилско джу джицу се престави повече от отлично. Съсзетазието не организира от най- големия клуб по бразилско джу джицу в България – Twisted Jiu Jitsu. Този път участниците бяха общо 500, което го направи най-голямото състезание по бразилско джу-джицу провеждано някога на територията на България.

Имахме общо 16 участници във всички възрастови групи. 10 участника при децата, 3-ма юноши и 3-ма мъже. При децата завършихме с 1 златен медал, 3 сребърни  и 5 бронзови, разказа за Топ Преса шампионът Стефан Червенков. Четирите най- малки деца участваха за първи път на състезание и успяха да се преборят за бронзовите медали. От по- големите деца, имахме по- опитни участници за които това беше трето състезание. Сюлейман Камберов успя да завоюва златото след оспорван финал. Иван Вранчев се изправи срещу много по опитен противник на финала и само една точка не му достигна, за да вземе златото. Иван и Никола Спирови спечилиха сребърен и бронзов медал. Те имат богат опит като състезатели по джудо, което им помогна в двубоите. Въпреки това и двамата демонстрираха завидна техника и показаха, че са развили своите умения и в джу джицу. Раян Кацаров при най-малките участва на състезание за втори път. Въпреки скромния си опит, той демонстрира високо ниво на техника и тактика успявайки да отстрани опитен състезател на клуба домакин в полуфиналната си среща. На финала, една наказателна точка го раздели от златото, довършва той.

При мъжете Георги Тютюнаров направи дебют при сините колани, което означава че се изправя срещу вече опитни противници. Георги направи зрелищен полуфинал, като приключи срещата си за по- малко от десет секунди, заключвайки ръката на противника си със светкавичен армбар (прав ключ на ръката).  След зрелищен и оспорван финал, малко не му достигна да преодолее опитен противник от Варна и Георги остана втори.

Изключително впечатляващ дебют при мъжете направи Любен Димитров. Той участва в най-многобройната категория. Любен успя да преодолее противници, които го превъзхождаха с по няколко години опит в джу джицу.  Той стигна до финала с безупречна техническа и тактическа игра отстранявайки трима противници по безапелационен начин. На финала направи истински фурор след като успя да накара противника си да се предаде заключвайки триъгълник (Душаща техника при която се използват краката).

За първи път правим такова голямо участие като клуб. Изключително радостни сме и ще работим и за повече успехи в бъдеще. Бразилското джу джицу е един от най-бързо развиващите се  бойни спортове в света и виждам, че има потенциал за развитие на местно ниво.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене