Говори Любомир пребит жестоко от адвокат Узунов: „Започна постоянно да ме бие – два, три, четири дни, счупи ми ребрата

Зверски побой над 62-годишен мъж, нанесен от известния в Петрич адвокат Павлик Узунов два дни е най-коментираната тема в южния град. Случаят, за който Struma. com съобщи преди всички, потресе и лекарите, приели за лечение пострадалия Любомир Стойков. Както писахме пострадалият мъж е настанен в болницата в града с 11 счупени ребра, фрактури и хематоми, а при настаняването му е имало и реална опасност за живота му. Пред Нова тв пребитият Стойков разказва, че преди седмица приютил в апартамента си Узунов, който му се представил като адвокат в затруднено положение.

„През първите дни не правеше нищо. Дадох му първо 70 лева и карта, в която бяха останали около 100 лева. Взе ги и тях и започна: „Трябват ми спешно 50 лева”, разказа пострадалият и обясни, че Узунов ставал все по-агресивен. Когато Стойков спрял да му дава пари, Узунов започнал да го бие.

„Започна постоянно да ме бие – два, три, четири дни. Попитах го още ли, защото вече не мога да дишам. „А не можеш? ”, отвърнал му юристът и държал приютилият го в дома си мъж да му намери още пари. Три поредни дни Стойков бил пребиван вкъщи от госта си. В неделя Узунов отново питал за пари и като не получил, освирепял.

„Дръпна ме от леглото – на земята. Хвана ме за ушите, извива ми пръстите и ги чупи. Трошеше ми главата”, разказа пострадалият. Негов съсед чул стенанията му и се качил в апартамента, за да помогне. На стълбището обаче борбата с насилника продължила. Той бил в неадекватно състояние и изпаднал в дива ярост. Хванал се за парапета и не искал да напусне апартамента на жертвата си. Тогава пристигнали полицаите и го задържали.

„11 счупени ребра не могат да се случат често. Доколкото ми казаха, побойникът е скачал върху гръдния му кош. Това са недоказуеми неща – едно е да ти кажат, друго е да е истина”, коментира д-р Орлин Кючуков.

В момента биячът е зад решетките с прокурорско постановление за задържане под стража, предстои гледане на мярка за неотклонение в съда. Назначен му е служебен адвокат. Местната адвокатска гилдия се събира спешно тези дни ,за да заличат решат какво да правят с колегата си, който е с отнети права ,но наказанието му е изтекло ,има подадено заявление за възстановяването им. След ареста му едва ли Павлик Узунов ще може да упражнява адвокатската професия ,която омърси жестоко.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене