Областният управител на Кюстендил се срещна с новите депутати

Работна среща между новоизбраните народни представители от 10 МИР и областния управител Александър Пандурски се проведе в Кюстендил. Инициативата за срещата е на Пандурски, който традиционно кани новоизбраните депутати от областта, за да се обединят около общите каузи в региона и да търсят заедно решаване на належащите проблеми.

Сред темите, дискутирани на срещата, са образованието, развитието на ВиК асоциацията и незавършеното строителство на язовир “Кюстендил”. Областният управител обясни пред депутатите, че от миналата година се търсят варианти за решаване на проблема със замърсяването на река Банщица и останалите реки, както и за събирането и преработката на битовите отпадъци. „Сдружението “Рила еко” буксува. Двете сепариращи и компостиращи инсталации са пред пускане, но първата клетка на Регионалното депо не е започнала да се строи, заради липса на финансиране“, уточни Пандурски.

Относно Плана за възстановяване посочи, че двете области – Кюстендил и Перник, трябва да се обединят и да се борят заедно, за да се възползват от парите, които са предвидени по плана.

По време на общата среща областният управител постави акцент и върху важността от създаването на индустриална зона.

Относно сектор “Туризъм” Пандурски е категоричен, че област Кюстендил има огромен потенциал и трябва да се работи повече с фокус върху културно-историческия туризъм. “Трябва да привлечем и допълнителни партньори от бизнеса и администрацията”, смята Пандурски.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене