Мустафа Ликов от „Фермата” е новият герой на Родопите

Снимки: Личен архив

Новият герой на Родопите. Така наричат вече Мустафа Ликов от Рибново – участник в риалити предаването „Фермата”, хората от родопските общини Гърмен, Сатовча, Доспат и Смолян, откъдето той получава ежедневни покани за гостуване в училища, администрации и различни институции.

Многобройните фенове на Мустафа искат да се запознаят с него отблизо и от него да чуят повече за участието му във „Фермата”, както и за личния му живот.

 

Наскоро той бе посрещнат изключително топло в училището в Сатовча. Почти цял ден той не можа да си тръгне от селото, тъй като всички го канеха на раздумка на кафе или чай.

Хората след „Фермата“ живо се интересуват от Мустафа, искат да се запознаят с преживяното от него като единствен мюсюлманин в предаването, за отношенията на участниците зад обектива, усилията му да отстоява вярата и традициите си по време на формата, както и други подробности за живота му.

Интересна личност за всички – и християни, и мюсюлмани, дори и за собствените си съселяни стана Мустафа Ликов след „Фермата“.

Така телевизионното предаване излъчи новия герой на Родопите. Начинът, по който бе представен Мустафа от Рибново, определено спечели симпатиите на хората към него.

„Фермата” стана пример как може чрез едно предаване да се насърчават у хората определени ценности, коментираха след срещата в Сатовча учители, ученици, политици и обикновени хора от Сатовчанско, седнали на припек на пейките на площада в пазарния ден.

Много емоционална бе срещата на Мустафа Ликов с дванадесетокласниците, които след броени месеци ще бъдат абитуриенти. Младежите се отпуснаха и разговаряха с него на различни теми, а той отговори на всичките им въпроси и им пожела успешен път към реализацията в живота.

Преди години Ликов е бил ходжа в сатовчанското село Плетена, а синът му е учил известно време в училището в Сатовча, стана ясно по време на приятелския диалог с учениците.

„Чест е за нас, че се запознахме и общувахме като стари приятели с Мустафа Ликов“, споделиха учениците, учителите и директорът Милко Сиркьов.

Наблюденията след предаването показват, че и победителят в първия сезон на „Фермата“ – Райно, също се радна на огромна популярност и симпатиите на мюсюлманското население.

Именно тяхното приятелство и разбирателство стана причина за топлото отношение на мюсюлманските зрители и фенове на предаването към Райно. Вече на два пъти  Мустафа е гостувал на семейството на Райно със своето семейство, а напролет Райно също се кани да гостува на Мустафа във Рибново.

Отношението между двамата участници Мустафа и Райно е достойно за представяне като пример за етническа и верска толерантност и чисто човешко разбирателство, категорични са сатовчанци.

Мустафа Ликов вече бе гост по покана на учители, управници и духовници и в Златоград, Мадан и други населени места в сърцето на Родопите, като хората навсякъде го поздравяват, че е успял да представи по достоен начин мюсюлманите, живеещи в България.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене