Засадиха кестени и липи в двора на Обединено училище“Св.Климент Охридски“-с. Дебрен

“Ние не сме наследили ЗЕМЯТА от нашите предци, ние я вземаме назаем от нашите деца. ”- казва една безкрайно мъдра индийска поговорка, която днес учениците от нашето училище научиха по време на продължаващите инициативи по случай
22 АПРИЛ – ДЕНЯТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯТА

Денят на Земята е най-големият нерелигиозен празник в света, отбелязван всяка година от над половин милиард хора по целия свят. Идеята, която свързва хората на тази дата, е да се обединят в защита на околната среда. С тези думи директорът на училището откри поредната инициатива на учениците и учителите, работещи по проект“ Живей в кръговрата, разреши проблем „, която се превърна в истински празник за учениците.

В продължение на няколко дни се работеше по подготовка на терен в района на училището, където учениците да засеят кестени и липи, които да поставят началото на една малка училищна горичка, която всяка година да бъде разширявана, поддържана и обгрижвана от децата. И точно днес всички паралелки получиха младите фиданки, които с вълнение бяха засадени от учениците и класните ръководители. Пожелахме си след време да можем да си почиваме на сянка, да събираме кестени и да си приготвяме чай от нашите дръвчета така, както родителите на голяма част от децата преди повече от 15 години озелениха площада в родното ни село, за да се превърне в един прекрасен кът за отдих.

Нека никога не забравяме, че ние сме деца на майката Земя и тя има нужда от нас – да я пазим, обичаме, да живеем в хармония с нея.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене