ПГ на ДПС поздрави мюсюлманите с настъпващия Рамазан Байрам

В декларация от парламентарната трибуна ПГ на ДПС поздрави с настъпващия утре Рамазан байрам българските мюсюлмани в страната и по света.

Ние в ДПС изповядваме философията, че различието е богатство, заяви Йордан Цонев, който прочете декларацията от трибуната на Народното събрание. „Всеки трябва да отстоява своята идентичност, ако е необходимо, да му помагаме да прави това, но в заедност да градим общото ни бъдеще на тази древна и свещена земя, която е наша обща родина“, посочи той.

Разбирателството и толерантността между представителите на различните религиозни общности в България са повод за гордост и единство на нацията, доказано неведнъж в нашата нелека историческа съдба, отбеляза Цонев. Затова от името на християните в ДПС, но и не само в ДПС, искам да поздравя всички български граждани мюсюлмани в страната и извън нея, допълни той.

Цонев отбеляза, че както великденският пост, така и свещеният месец на спасението ни учат на смирение, покаяние и милосърдие. Нека отворим сърцата си за състрадание, за прошка и подкрепа и дните ни да бъдат изпълнени с разум и отговорност пред бъдещите поколения, призова той. По думите му, силата на „заедността“ ни дава вярата и надеждата, че можем да справим с всички трудности и изпитания и като хора, и като държава.

„Честит празник, скъпи братя и сестри мюсюлмани! Бъдете живи и здрави вие и вашите семейства, всички хора, които обичате, и бъдете все така патриоти в родината, в която живеем и в която сме се родили“, пожела Йордан Цонев.

Преди декларацията, по предложение на ДПС, депутатите приеха парламентът да не заседава утре заради началото на Рамазан байрам.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене