Църквата „Света Марина“ в санданското село Лешница отбеляза своя храмов празник

Храм „Света Марина“ в санданското село Лешница отбеляза днес храмовия си празник. В този ден честваме Света великомъченица Марина, която в много ранна възраст е отдала живота си на Христос. Примерът, който тя е дала със своя подвиг, е изключително показателен за днешните християни, каза отец Димитър. „Нека всеки, който желае поне малко от твърдостта и вярата на Света Марина, да отправя молитвите си към нея“, каза още отецът.

Той отслужи тричасова празнична литургия и водосвет за здраве. Жители и гости на селото отбелязаха празника с молитва и обща трапеза. „В постоянството на търсене, ние намираме и отговори. Тогава Христос, чрез благодатта на Светия Дух, отваря нашето съзнание, нашия разум и то започва да разбира това, което чете и това, което чуваме от Светото Евангелие и най-вече сърцето“, обърна се към миряните отец Димитър.

Отецът разказа още, че Света Марина е била родена в семейство с изобилие и е имала своята пълнота в материален аспект, но това не я задоволявало в душата. Тя е имала копнеж за истината към Бога. „Това е поука, която може да вземем в нашето съвремие, където повечето хора са съблазнени да придобият едно или друго материално благо, но се отдалечават от Бога. Това е любовта, това е всеотдайността на вярващия човек. Ето това прави вярата в човека. Прави го добър, прави го честен, прави го искрен, прави го безкористен“, каза още отец Димитър.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене