Й. Андонов удържа фронта като лидер на ГЕРБ в Благоевград с 363 гласа, във врата му диша Ив. Златанов с 294

photo_verybig_1113054

474 делегати избираха до късно снощи ново общинско ръководство на ПП ГЕРБ в община Благоевград на редовната отчетно-изборна конференция. В оспорваната битка за лидерското място се явиха 10 кандидати. Досегашният председател Йордан Андонов събра най-много гласове – 363, непосредствено след него по резултат е бившият просветен шеф Ивайло Златанов – 294, следват Димитър Нечитатов – 197, д-р Огнян Чилев – 175, кметът на Дъбрава Росен Георгиев – 166, общинският съветник Красимир Роячки – 131, бившият шеф на Пътното Иван Кунев – 140, Евгени Бибов – 120, шефът на „Общински пазари“ Юрий Воев – 99. На опашката е соченият първоначално за фаворит протестър Венци Кавазов, който събра 64 гласа.

Независимо от резултатите от гласуването последната дума за това кой ще е новият общински лидер на ГЕРБ в Благоевград има Изпълнителната комисия в София, това е залегнало в устава.

На събранието вчера пристигнаха от София след бурното заседание на парламента, на което бе одобрено новото правителство, депутатите Даниела Савеклиева и новият петрички депутат Димитър Танев, за гласуването дойдоха и бившият зам. областен управител Бисер Михайлов, както и зам. кметът Валери Смиленов.

В добро разположение на духа на първите редове бяха седнали кметът на Благоевград Атанас Камбитов и общинските съветници Йордан Миленков и Кирил Илиев. Докато чакаха да започне събранието, Камбитов и Миленков стигнаха до неочаквано откритие, че в същия ден единият правел точно три години, откакто е кмет, а другият навършил 42 години. Радостни от неочакваното съвпадение, двамата си стиснаха ръцете и си пожелаха все така да са успешни и занапред.

В същия момент в залата влезе соченият за основен опонент на Йордан Андонов – Венци Кавазов, който на подвикванията от страна на приятелите в залата гордо вдигна ръката със знака на победата, като по този начин потвърди, че ще се бори за лидерското място. Впоследствие обаче се оказа, че е едва последен по получени гласове.

До редакционното приключване на броя все още не бе минал изборът за нов организационен секретар на общинската организация на ГЕРБ.

 struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене