Вандали се подиграха с полицията на връх професионалния и празник

106742-shupen-ured-nov-park

Изкъртиха нови фитнес уреди часове след поставянето им в Благоевград

С поредната проява на вандализъм, простащина и хулиганство осъмна тази сутрин Благоевград. Часове след поставянето им, неизвестни потрошиха стрийт фитнес уреди, разположени в новоизгадения парк на ул. „Даме Груев”. Съоръжения са потрошени и в новия парк в кв. „Еленово”, където е разбита и изградената в близост тоалетна. Погромът е извършен в нощните часове, навръх професионалния празник на полицията. И докато служителите на реда празнуваха в известна благоевградска механа и след това продължиха запоя в популярно нощно заведение, престъпниците са унищожили инвестиция за над 10 000 лева. „Ако това не е подигравка с полицията, здраве му кажи”, коментираха днес по обед дошлите да се разходят в парка край река Бистрица. 

Директорът на ОД на МВР-Благоевград Васил Митов призна пред Е-79news, че органите на реда се опитват да действат профилактично с цел ограничаване на тези прояви, но това явно не дава резултат. Митов заяви, че полицията ще направи всичко възможно да залови извършителите и те да бъдат наказани подобаващо. Вече са сформирани работни групи, които работят по случая, разпитват се охранителите на намиращия се в близост спортен комплекс и живеещи в блоковете наоколо.

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов коментира случилото се видимо ядосан. Той заяви категорично, че общината няма да предприеме действия по отстраняване на щетите, докато полицията не си свърши работа да залови извършителите и да предотврати подобни прояви занапред. Камбитов ще обсъди възможността за взаимодействие между общината и МВР на среща с директора на областната дирекция в Благоевград още следващата седмица. 

40-те уреда в парковете край река Бистрица и кв. „Еленово” бяха поставени в изпълнение на общинския проект „Зелена и достъпна градска среда”, целящ подобряване на физическата и жизнена среда, чрез изграждане на нови места за отдих и паркове и превръщането на Благоевград в по-добро място за живеене. Случилото се миналата нощ обаче показва, че част от хората не искат да живеят по-добре. Харесва им разрухата и мизерията. И на тези, които извършиха това престъпление, и на тези, които позволяват това да се случва и го оставят ненаказано.

 

E79 News; Снимки: Борис Димитров

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене