Благотворителен базар събра 4925 лв. за новия храм в Долно Драглище

Жителите на разложкото село Долно Драглище подкрепиха великденския благотворителен базар вчера, чиято цел бе набирането на средства за доизграждането на новата църква „Св. Св. Йоаким и Анна“. Събитието се проведе в пенсионерския клуб, където се подредиха дълги маси за кулинарната изложба.

„Всяко семейство участва с някакво ястие – имаше различни вкусни неща, баници – солени и сладки, много лакомства. Те бяха направени с много старание и майсторство от опитни кулинари, а посетителите се насладиха на вкуса им. Благодаря на всички за съпричастността. Подкрепиха ни и хора от съседното село Горно Драглище, от Разлог и Банско. Семейство дари 1000 лева, общата събрана сума е в размер на 4925 лева“, заяви днес кметът на Долно Драглище – Лиляна Боянова.

Тя уточни, че към тези пари ще се прибавят още 1425 лева от коледния благотворителен базар в селото. На сдружението, което е в основата на строежа на новия храм, ще се преде сумата от 6350 лева.

Църквата вече е издигната и покрита, монтирана е дограма, прекарана е електрическа инсталация. Предстои външно измазване, изографисване, оборудване с църковна утвар.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене