Тони Гърков представя НПГ – Гоце Делчев на международно състезание по английски език Kangaroo Global Linguistics.

Тони Гърков представя НПГ „Димитър Талев“ и Гоце Делчев на международното състезание по английски език Kangaroo Global Linguistics.

Деветокласникът Тони Гърков, заедно с още 17 ученици от цялата страна, заслужи участие във финалния, международен кръг на най-голямото училищно състезание по английски език в света – „Kangaroo Global Linguistics“, който ще се проведе през септември в Солун.Той спечели златото в езиково ниво B1, като не само триумфира в своето ниво, но също така печели първото място в цялата страна втора поредна година.

Още трима възпитаници на НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев се представиха отлично на международното състезание. Мария Христова (9.клас), Стефан Франгов (8.клас) и Любослава Баракова (8.клас) достигнаха до национален кръг на състезанието и бяха удостоени със сертификати.

Над 7000 участници от цялата страна премериха сили в първия вътрешноучилищен кръг на международното състезание, което в България се организира от Асоциацията на Кеймбридж училища в България, а 760 от тях преминаха успешно и на национално ниво. Освен че се класират за финалния кръг в Солун през септември, 18-те финалисти ще бъдат наградени за отличното си представяне и на специална церемония по време на най-голямото събитие за учителите по английски език в страната – „Ден на Кеймбридж“, което ще се проведе на 22 април.

Състезанието „Kangaroo Global Linguistics“ се организира от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Състезанието има за цел да насърчи децата да учат езици и да развият езиковите си способности. То е отворено за ученици на възраст между 8 и 18 години и се провежда ежегодно в страни от цял свят, като проверява знанията на участниците по граматика, лексика и разбиране на английски език.

340499388 666274595302334 677725686536823296 n

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене