10 месеца затвор за измамник, завлякъл 5760 лв. от жена с обещание за отпускане на кредит

Районен съд – Дупница наложи наказание „лишаване от свобода“ на подсъдим за измама и го осъди да плати причинените имуществени вреди. Подсъдимият Енгин М., на 28 г., от Търговище, по настояще в Затвора – Плевен, бе признат за виновен в измама и получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 месеца, както и да плати причинените имуществени вреди на пострадалата.

РС – Дупница, под председателството на съдия Ели Скоклева, в състав с двама съдебни заседатели, признава подсъдимия Енгин М. за това, че за времето от 20 октомври до 9 ноември 2021 г. в гр. Дупница, при условията на продължавано престъпление с цел да набави за себе си облага е възбудил в заблуждение Е. К. от град Дупница, че ще й предостави кредит от 30 000 лева, но за разглеждане на молбата и документите й за кандидатстване ще трябва да внесе различни такси. С това й е причинил имотна вреда в размер на 5764.30 лева, които жената внесла на 21 вноски.

Съдът определи наложеното наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 месеца да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим. Подсъдимият е осъден да плати на Е. К. от град Дупница сумата от 5764.30 лева обезщетение за причинените й имуществени вреди в резултат на престъплението, изразяващи се в равностойността на предоставените му от нея суми.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене