В Кюстендил ще бъде показан документалният филм „Една провинциална болница“

По повод Световния ден на здравето и професионален празник на всички, които работят в областта на хуманната медицина (7 април), започват прожекциите на филма „Една провинциална болница“ на Илиян Метев, Иван Чертов и Златина Тенева, съобщиха от общинския отдел „Култура и духовно развитие“ в Кюстендил. Продукцията е заснета в кюстендилската болница и е носител на наградата на Екуменическото жури на фестивала в Карлови Вари през 2022 г.

В официалната фейсбук страница на продукцията е обявено, че по повод Световния ден на здравето прожекции на „Една провинциална болница“ се организират в кина в почти цялата страна. Авторите планират събраните от тях средства да се насочат към отделението по пулмология в болницата в Кюстендил, където се развива и действието във филма. „Целта е закупуване на швейцарски електрокардиограф за около 4500 лв. и професионални японски инхалатори, при цена около 200 лева“, допълват от екипа на продукцията.

Прожекцията в Кюстендил е на 7 април в „Кино в театъра“ от 20:50 часа. Прожекции ще има и в неделя, понеделник и вторник.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене