Канабис в хранителен магазин откри полицията в Смолян

Свободна продажба на канабис в хранителен магазин откри полицията в Смолян. Дрогата била открита при акция на МВР. На рафтовете в един от хранителните магазини в центъра на града са открити 34 разфасовани етикиране пакетчета – с тегло от 1, 2 и 3 грама, съдържащи суха зелено-кафява тревна маса.

Полевият тест с дръг чек е доказал наличието на тетрахлоканабинол. Окръжният прокурор на Смолян Недко Симов посочи, че е образувано досъдебно производство и е назначена експертиза, която да покаже какво е процентното съдържание на тетрахлорканабинол.

„Полицията дойде по сигнал, поне така казаха. Не са намерили нищо нелегално, защото България е една от първите страни в Европа, в която е разрешена продажбата на сибиди като цяло. Това е продукт, който е изследван в четири лаборатории в Европа и няма причина да не се продава на пазара на търговската мрежа. Сибиди може да се купи и от аптечната мрежа и от алкохол цигари и други магазини“, обясни собственикът на магазина пред bTV.

„На няколко места са иззели конкретния продукт да го изследват и изследването показва, че всичко си е в нормите. Това е индустриален коноп – т.нар. сибиди, което е разрешено за продажба в България. Все още никой не е дошъл в нашата фирма да се позаинтересува за какво става въпрос, само по магазините ходят. Магазините разполагат с нужните сертификати, документи за това нещо. Ефектът е успокояващ, болкоуспокояващ, на нервите действа, също ги успокоява“, обясни дистрибуторът.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене