315 222 размишляват в Благоевградско, алкохолът не е забранен

Общият брой на откритите секции на територията на област Благоевград е 557. Секциите с машинно гласуване са 447, а избирателите са 315 522 души, обявиа от Областна администрация.

Броят на подвижните избирателни секции на територията на цялата област до този момент са 17. Бюлетините, изборните книжа и материали, са доставени в целия регион. Помещенията за заключени и са под охрана.

Сградата на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ е предоставена за организирането на Работния център на РИК в деня на изборите, в който се приемат и обработват протоколите на СИК след приключване на изборния ден. Зала „Пейо Яворов“ в Благоевград е отворена за изчакване, до окончателното предаване на протоколите от секционните избирателни комисии на РИК. Районът на парк „Македония“ ще се ползва за паркиране и изчакване на автобусите с представителите на СИК от общините на територията на областта.

Осигурено е съдействие от „Електроолд“, Спешния център, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ , за да се гарантира подходяща среда за работа на Изчислителния пункт към РИК, намиращ се в сградата на Драматичен театър „Никола Вапцаров“, с цел обезпечаване на безпроблемно приемане и обработка на протоколите на СИК от Районната избирателна комисия в изборната нощ.

Служители на Областна администрация – Благоевград ще подпомагат организационно в изборната нощ работата на РИК- Благоевград по приемането на изборните протоколи от секционните избирателни комисии от 14-те общини. Областният управител е административнонаказващ орган за нарушения на изборното законодателство в случаите, определени в Административнонаказателните разпоредби на Изборния кодекс.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене