Три дни преди изборите назначиха най-после членове на СИК в община Сатовча

Три дни преди изборите в неделя, буквално в последния момент, бе определен съставът на всички 22 Секционни избирателни комисии в община Сатовча.

Проблемът е започнал още при консултациите при кмета на общината, където не е постигнато съгласие по отношение на разпределението по отделни секции на членовете на СИК. В две от тях – 15 и 22 се оказва, че няма представител на една от най-големите коалиции.

Районната избирателна комисия – Благоевград отстранява тази нередност и изпраща документацията в ЦИК за служебно назначение на членовете. Тези решения на ЦИК и РИК се обжалват пред ВАС, стига се до две дела във върховния съд и снощи той е излязъл с решение, че отхвърля последната жалба срещу решението на ЦИК за служебно назначаване на СИК и то остава в сила. Само за двайсетина дни ВАС се занимава два пъти с проблема в община Сатовча.

„Снощи излезе решението на ВАС, с което се отхвърля жалбата срещу решението на ЦИК и то остава в сила. Това означава, че съставите на СИК остават, както са били определени. Вярно е, че тази процедура по съдебно обжалване на решения, ни забави, но уверявам, че няма да има проблем с нормалното протичане на изборния ден в община Сатовча“, увери председателят на РИК-Благоевград Антоанета Богданска.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене