От началото на март служители на пожарникарите в Благоевгадско са ликвидирали повече от сто пожара в земеделски земи

От началото на март до момента служителите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград са ликвидирали повече от сто пожара в земеделски, съобщиха от Областната дирекция на МВР на официални си сайт. Оттам допълват, че основна причина за възникване на тези пожари е небрежност при боравене с открит огън и са свързани с почистване на земеделски имоти от суха растителност чрез изгаряне.

За да не се допуска възникване на пожари през пролетно-летния сезон РДПБЗН – Благоевград обръща внимание на установените правила и мерки, сред които забрана за изгаряне на горими отпадъци, суха растителност, храсти и други растителни остатъци, забрана на палене на открит огън и използване на открити огнеизточници в земеделските площи. Забранено и е паленето на огън в близост до горски масиви и селскостопански постройки, както и изхвърляне на угарки от цигари през прозорците на моторните превозни средства.

От ОДМВР – Благоевград съобщават още, че се извършват постоянни проверки в земеделски и горски земи за спазване на изискванията за пожарна безопасност. При констатирани нарушения на правилата и нормите за пожарна безопасност ще бъдат предприемани административно – наказателни мерки, допълват оттам.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене