Кандидатът за народен представител от БСП Богдан Боцев: БСП доказа през годините, че е най-социалната партия

Богдан Боцев е кандидат за народен представител в листата на Коалиция от партии „БСП за България“ в Първи Многомандатен избирателен район – Благоевград. Той е завършил ПМГ „Яне Сандански“ гр. Гоце Делчев, бакалавър по специалността „Счетоводство и контрол“ в УНСС. Магистър по Валутен и митнически контрол и магистър по Здравен мениджмънт. Заместник – кмет на община Гоце Делчев. Народен представител в 44 – то, 45 – то и 48 – мо Народно събрание. Баща е на две деца.
В интервю за радио Благоевград той разказа за направеното от БСП в последните месеци, както и за приоритетите в програмата на партията.

„Когато бяхме в управление и социалното министерство беше при нас се взе решението детските градини и ясли да станат безплатни. Също така увеличихме майчинството от 380 на 780 лв. в момента. Увеличиха се на два пъти за 7 месеца пенсиите, а детските надбавки бяха увеличени с 25 %“, коментира в интервюто кандидатът за народен представител Богдан Боцев.
Той допълни, че всички плащания в социалната сфера са били увеличени по време на 7-месечния кабинет, в който участваше и БСП. „В последното Народно събрание, когато имаше служебен кабинет, изцяло по наше предложение бе прието решението за безплатни учебници за всички ученици до 12-ти клас, също така помощ за всички ученици от 1-ви до 4-ти клас за 15-ти септември в размер на 300 лв. В последния ден на парламента се гласува и увеличение на минималната работна заплата, която да стане 50 % от средната брутна работна заплата в страната или към момента около 950 лв.“, припомни още Богдан Боцев.

Той бе категоричен, бе БСП винаги през годините е показвала и доказвала, че е най-социалната партия. Затова и първото нещо, което смятат да предложат социалистите в следващото Народно събрание е да се въведе таван на цените. „Фактите и анализите показват, че в страните в които вече е въведен такъв таван, като например Гърция, Испания, Португалия, Унгария, тези мерки дават резултат и там цените на стоките от малката потребителска кошница върху които е въведен таванът на цените, са доста по-ниски и растат доста по-бавно отколкото на останалите стоки. Ние ще предложим цената да се формира от себестойността на продукцията плюс транспортните разходи плюс надценката в търговските вериги, която обаче да бъде максимум 10 %“, уточни кандидатът за народен представител Богдан Боцев.

Той допълни, че другото, което ще бъде предложено от „БСП за България“ отново във връзка с овладяване на инфлацията и цените на стоките и услугите, е въвеждане на диференцирани ставки на ДДС за някои от най-важните хранителни стоки. Такива са например месо и месни произведения, мляко и млечни произведения, олио и други. Според Богдан Боцев, това също ще доведе до задържане ръста на цените при тези стоки, които са важни за населението.
„Моите очаквания и моята надежда е наистина този път, след предстоящите парламентарни избори, да се сформира правителство и да има работещ парламент, защото това е много важно в тази тежка социално икономическа ситуация в която се намира не само България, а и света.

Много се надявам лидерите на политическите партии, защото това зависи най-вече от тях, да проявят повече отговорност и наистина да седнат на една маса за преговорите, където да изложат своите приоритети. Трябва да се състави правителство, експертно може би, което дори и да е с по-кратък хоризонт, а не с пълен мандат. В тези трудни времена за цялото население в България трябва да има действащо правителство, което да изведе по-бързо страната ни от кризата. Ние от БСП бихме подкрепили такова правителство, което ще работи върху ясни приоритети, които да са в полза на българския народ, на бизнеса и като цяло на България“, категоричен бе кандидатът за народен представител Богдан Боцев.
Той отправи към българските граждани апел да гласуват на предстоящите избори на 2 април и да подкрепят „БСП за България“ с номер 1 в бюлетината и преференция 102

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене