Строят приоритетно магистралите „Хемус“, „Марица“ и „Струма“

магистрала Струма

Приоритетно и ускорено довършване и изграждане на големите инфраструктурни транспортни проекти, като на първо място са магистралите „Хемус“, „Марица“ и“Струма“. Това предвиждат ГЕРБ и Реформаторският блок като ключови приоритети в подписаната програмна декларация, пише БГНЕС.

Сред приоритетите е и изграждането на тунел под Шипка, северна скоростна тангента на софийския Околовръстен път, магистрала „Калотина – София“ и скоростен път София – Видин.

Приоритетните жп проекти са реконструкция на линиите София – Септември, Пловдив – Бургас Фаза II, Драгоман – София, Видин – София, заедно с реконструкция на гарите по всичките направления, както и закупуване на нов подвижен състав.

В програмата е записано още ремонт на 2-ри и 3-ти клас пътна мрежа, свързваща местни регионални и европейски транспортни коридори. 

Документът предвижда и развитие на транспортните мрежи по макрорегионалната стратегия на ЕС – Дунавска и Черноморска стратегии, както и търсене на възможност за модернизация на пристанищата в Русе и Варна и свързващата ги инфраструктура.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене