ОбС- – Благоевград заседава извънредно

105342-sesia-blagoevgrad-septemvri-2014-19

27 точки ще разгледат на извънредна сесия днес общинските съветници от Благоевград. Сред предложенията, които благоевградските парламентаристи ще разгледат, ще е предложение относно даване съгласие и упълномощаване на кмета на Община Благоевград Атанас Камбитов за подписване на споразумение между командването на Сухопътните войски и Община Благоевград за безвъзмездно придобиване на имот – публична държавна собственост. Въпросният имот е исканата от община Благоевград част от терена на бившата казарма в града.

Припомняме че община Благоевград има желанието да вдигне на въпросния терен модерен Експо център. Той ще е мултифункционален комплекс на не повече от 12 декара – ще има зали за експозиции, конферентни зали, бизнес инкубатор.

В бившата казарма ще се открие и Национален музей на Македоно – Одринското революционно движение, който ще се върже в общ комплекс с Мемориала „Памет и вяра“ с 33-метровия кръст над Благоевград. Ще има и църква. Останалите площи ще са парк. Няма да има жилищно строителство, категорични са от общинската управа.

 

На сесията днес ОбС-Благоевград ще разгледа и 25 точки с предложения за узаконяване на незаконни постройки на територията на община Благоевград. Ще бъде разгледано и предложение относно определяне на съдебни заседатели за Районен съд- Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене