Супер пич! Колоритният DJ ЦЕЦО МИКС пред Топ Преса: Бил съм свидетел на стрелба в клуб

Интервюто взе Цветелина ДИМИТРОВА 

Той е един от най- познатите личности на светския живот в неврокопско. Кариерата му започва като сервитьор, барман но любовта му към музиката и уманието му да я миксира и подбира добре го направи един от най – известните Ди Джеи за района на град Гоце Делчев и околието. Представяме ви Цецо Христов. Роден в Ивайловград, но живял в Гоце Делчев работейки това да прави хората щастливи. 

Цецо, благодаря ти че прие да отвориш сърцето си пред читателит на Топ Преса. Много ми е любопитно и и искам да започнед този въпрос – Как се реши да се занимаваш с DJ-ство? 

-Здравейте. Как реших да се занимавам с DJ-ство – това бе в далечната 1996 гд. Тогава вече бях започнал да работя като сервитьор в един клуб в моят роден град Ивайловград. И малко по малко започнах да забелязвам DJ-ите  как пускат, как смесват светлините, ритъма на музиката, енергията, която получаваха от хората и в мен се зароди идеята, че и аз искам да стана DJ, исках и аз да усетя тази енергия.

Кога за първи път се изяви като DJ?

-Тук историята е малко по-дълга, но ще се опитам да я разкажа накратко. След като реших, че и аз искам да бъда DJ. Имах един приятел, който бе DJ в клуба и покрай него малко по малко влезнах в занаята. Един ден той дойде и ми каза, че влиза в казарма и аз трябва да застана на негово място, а те бяха двама, така че аз щях да бъда помощник. И така започнах да пускам музика преди да почне дискотеката или когато DJ-я отиде до тоалетна. И в един момент в средата на седмицата DJ Джоржо ме извика и ми каза „От петък ти ще откриваш вечерта и ще пускаш музика, а аз ще ти помагам, трябва да свикнеш час по скоро, защото аз влизам в казарма и ти ставаш основна фигура в клуба“. Повярвай ми две нощи не мигнах, подреждах си програмата кое ще пусна, как ще го пусна, какво ще кажа, как ще го кажа и тн. И така започнах и с времето всичко си дойде на място до 1990г, в която трябваше и аз да вляза в казармата, но шефа на клуба ме взимаше всеки петък и събота, за да работя. В края на 1990г. в клуб в Свиленград стана престрелка между местни „мутри“ и тогава реших, че аз не мога да работя в такава обстановка и се отказах за почти година и реших да се приместя да живея в Гоце Делчев. Тогава се запознах с DJ Алекс и покрай него си върнах любовта към музиката. Малко по малко нещата започнаха да се наместват и хората да ме познават и да ме търсят и така до днес. След това се запознах и другите колеги, които са страхотни професионалисти DJ- Мани, Скинди, Киро, Стенли, Жоро Стойнков, Иван, Митко и други.

 Как се научи да правиш всичко това зад пулта?

-Ами нашата работа е като поговорката „апетита идва с яденето“. Всеки ден учим нещо ново и смея да твърдя, че след толкова години в бранша все още продължавам да се уча.

 Какво още искаш да постигнеш в твоята сфера?

-Какво още искам да постигна? Пак казвам, има още много какво да учим от големите имена в бранша. Знаеш ли, като гледам големите имена като Тиесто,  Дебора Де Лука и други хора, които пълнят стадиони и огромни зали, тайничко си мечтая поне за миг да се докосна и да усетя тази енергия, този адреналин , това чувство, тази гледка на хилядите хора гледащи и очакващи твоят микс, твоят сет и следящи всяко едно твое движение.

Имаш ли си идол сред световните DJ?

-В световен мащаб големите имена, които пускат и творят музика са много, но аз лично се възхищавам на DJ Тиесто и Дебора Де Лука, а в България моят идол е  DJ Диян, който освен страхотен DJ е и невероятен човек, но иначе съм голям фен на моят син, който е мой помощник и достоен мой заместник.

 Кой е любимият ти стил музика. Колко е важно за един DJ да изгради отлична връзка с публиката?

-Ами не мога да кажа, че имам любим стил, аз слушам всичко, а и професията го налага да познавам всички стилове, защото на дадено участие като ми поръчат определена песен аз трябва да знам за какво иде реч и как и с кое парче  да я миксирам, за да се хареса на хората. Колко е важна връзката между DJ-я и хората?  Aми много е важна, защото ти трябва да установиш контакт с тях, да виждаш в очите им какво искат, да усетиш желанията им, да знаеш във всеки един момент как да реагираш, какво да пуснеш и как да им го поднесеш така, че партито и адреналина да бъдат на макс.

На какви събития най-често те канят? Кой е най предпочитаният стил музика сред публиката?

– Честно да ти кажа от няколко години съм се насочил към сватбени партита, банкети, кръщенки, абитуриенски и абсолвенски партита. Искам всяко парти да бъде различно, с различни хора на различно място, това ме зарежда на макс.  А относно предпочитаният стил музика в днешно време то това безспорно е поп фолка, но честно да ти кажа, когато отида на някое сватбено парти пускам почти от всичко – бг, поп фолк, сръбско, гръцко, рок, ретро, денс. Почти всичко върви и все пак всичко зависи от настроението.

Разкажи ни за запомнящ се момент от някое твое участие?

-Много са тези случаи в кариерата ми. Бил съм свидетел на стрелба в клуб и ред други случки. Но наскоро в Свиленград имах интересен случай – сватбено парти правим , имахме среща с младоженците и в уреченият час на уреченото място сядаме, за да изчистим детайлите. Още от самото начало младоженката казва „относно музиката ние желаем на нашата сватба да звучи само рок и хеви метъл“, при което аз питам „добре, а вашите гости ок ли са с това“, а тя казва „те ще се съобразят с нас“. Идва денят на сватбата и преди мен има оркестър, колегите започват хора, сръбско, гръцко всичко е на шест. След това идва моят ред и се зареждат едни рок парчета и вечерта върви леко, но освен младоженците и още десетина човека, останалите двеста човека седят и гледат, но идва кумът, изважда една доста сериозна банкнота и казва „искам Драган Миркович“, аз казвам „ок, но младоженците не разрешават“,  при което той казва „ти ми пусни сръбско, аз ще се оправя с тях“. В момента, който прозвучаха първите акорди на „Плачи земльо“ настана такава еуфория ,хората просто полудяха. Булката дойде и ми каза „забрави какво съм ти казала, пускай каквото искат хората“ и стана страхотна сватба

Благодарим ти,че прие да дадеш интервю пред многобройната ни аудиторя. Моля за посланието ти към читателите на Топ Преса?

-Благодаря ви за вниманието и отделеното време. На многобройната аудитория на Топ Преса желая здраве и щстастие, да бъдат благословени. Нека бъдем по- добри, да се уважаваме, да си помагаме, да забравим злобата и завистта да бъдем преди всичко хора!!!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене