Бившият митничар Марио Минев е новият лидер на ДПС в Петрич

Бившият митничар Марио Минев е новият общински председател на ДПС в Петрич, той оглави местната структура упълномощен от областния координатор на партията Ведат Хюсеин, съобщи Струма ком.

Припомняме, че в южната община Движението за права и свободи се ръководеше от Атушка Маркова, която обаче стана посланик във Виетнам и градската структура бе обезглавена.

Марио Минев за първи път излиза на светло като политически ангажиран. През годините, в които Минев се пресели да живее във Варна, името му бе свързано единствено и само с митницата, бизнеса му, около който се носеха легенди. През лятото на миналата година за Минев се заговори отново, след като община Петрич успя да си върне обратно спортната база „Цар Самуил“, отдадена под наем на фирма „ЕТНО“ ООД, управлявана от съпругата му Величка Минева. По време на проверка на стадиона от страна на собственика Национална база „Цар Самуил“, наемателят не допусна комисията да влезе в спортната база, затова дружеството, чийто принципал е ММС, започна съдебна процедура за прекратяване на договора за наем и въвеждане във владение. Стигна се до едностранно прекратяване на договора за наем на НСБ „Цар Самуил“ след като бяха установени редица нарушения и неизпълнение на инвестиционната програма, заложена в него. В града бяха организирани протести от страна на граждани и представители на ОФК „Беласица“ срещу ползвателите на спортната база с мотивите, че не са допускани до терените, а целият имот се използва не по предназначение. В резултат на проверките, за които максимално съдействие оказа Община Петрич беше установено, че освен неизпълнение на инвестиционната програма в размер на 2 369 000 лв., са извършени строително-монтажни дейности без разрешителни. Разрушения и хаос бе установено след предаването на обекта. Едва миналата година сагата приключи и общината си върна базата. Кметът на града Д. Бръчков подписа договор за стопанисване на базата, с което доведе до екстаз феновете на футбола и спорта в града. До тогава футболистите на ОФК“ Беласица“ играеха на чужди терени. След решаването на този проблем коментарите за Минев отново секнаха, за да ескалират предизборно.

Градът говори за новия ДПС лидер, който започнал активно да навлиза в местната политика и да работи за предстоящите избори. Дали ще успее ДПС да стъпи здраво с М. Минев в местния политически живот ще видим след изборния им резултат.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене