Пожарникар от Кюстендил, участник в спасителния екип в Турция, участва в благотворителна инициатива в Дупница

Пожарникар от Кюстендил, участник в спасителния екип в Турция, участва в благотворителна инициатива в Дупница, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Стоян Стоянов е бил специален гост на Центъра за обществена подкрепа, на благотворителен концерт, посветен на Световния ден на социалния работник. Събраните средства от концерта ще бъдат дарени на пострадалите от земетресенията в Турция. По време на инициативата всеки можеше да направи и дарение за пострадалите в Турция в специално поставени за целта каси.

В концерта участваха музикални формации, спортни клубове и училища, детски заведения от Дупница.

Стоян Стоянов беше част от спасителния екип на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, в Югоизточна Турция, в гр. Адъяман, след опустошителното земетресение, припомниха за БТА от полицията в Кюстендил. Оттам уточниха, че младши експерт Стоян Стоянов е командир на екип в Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Кюстендил.

По време на благотворителната инициатива той е споделил своята представа за помощта, за това, че за да помагаш, няма нужда от мотивиране. Пожарникарят е посочил, че никога няма да забрави добрите очи и надеждата на местните хора, на които е помагал в Турция.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене