Фики Стораро, Росица Пейчева, самодейци и деца пеят за празника на община Струмяни

С много музика и настроение деца, самодейци и звезди на поп фолка и народното пеене ще зарадват жители и гости на Струмяни за празника на общината, който е на 7 април, но тържествата ще са ден по-късно – на 8 април.

Най-напред в празничния ден ще се открие изложба-базар под надслов „Пъстър Великден”. Началото на събитието е в 16,30 часа. Два часа по-късно на сцената на площад „7-ми аплил” ще се изявят деца от Детска градина „Патиланци” и Средно училище „Паисий Хилендарски”-село Микрево. Малките таланти на общината ще пеят и танцуват за радост на зрителите. Своите умения ще покажат и самодейните състави от читалищата в селата Микрево, Струмяни и Илинденци.

На сцената ще се качат и изпълнителите от Танцов ансамбъл „Малашевци” при Народно читалище „Братя Миладинови – 1936”-село Микрево. Специален гост ще е фолклорната певица Росица Пейчева. За всички, които споделят празника на Струмяни, ще пее и поп фолк звездата Фики Стораро. Вечерта ще завърши с празнична заря и много народни хора на площада пред кметството в общинския център.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене