Благоевград бе фестивален център на Балканската култура и музика, хиляди пяха и танцуваха заедно

festМащабният проект „Благоевград мези“ обедини жители и гости на областния център на Пиринско в продължение на  четири дни, в които се включиха изпълнители и кулинарни експерти от съседни държави. На сцената на площад „Георги Измирлиев“ се обединиха различни по стил музиканти, а своето почетно място в програмата бе заето от талантите на Благоевград в модула „Най- доброто от Благоевград“. Последната вечер на сцената излязоха българските хип-хоп звезди под бурните аплодисменти на публиката, която пя до финала на концерта с тях. СкандаУ, Играта и Лео, Боби Ваклинов, Скилър, Спенс, Ice Cream и Дичо припомниха хитовете не само на лятото, но и през годините. „Най- доброто от Благоевград“ пък презентира клуб по Спортна гимнастика „Любчо Солачки“, спортен клуб „Академик“ към ЮЗУ „Неофит Рилски“, Драматичен театър „Проф. Енчо Халачев“ и музикална академия “PRESTO“. Марио Геринов пък показваше атрактивни движения в танцов уъркшоп.

fest-4По време на четирите фестивални дни на „Благоевград мези“, жителите и гостите на града успяха да видят космическия глас Валя Балканска, Нели Петкова, Бобан Здравкович, Андреас, Брас бенд, Биг Бенд- Благоевград, Камерна опера, Ансамбъл „Пирин“, ансамбъл „Родопа“. Фестивалът бе придружен освен с кулинарни изкушения на български, сръбски, гръцки, македонски майстори на грила, също така от много игри и турнири по табла, белот, джаги. Бяха раздадени хиляди награди за малки и големи участници в предизвикателствата, които отправяха Румънеца и Енчев. Именно те бяха и начело на Отбора на сърцето, който се изправи срещу отбора на Община Благоевград в драматична футболна среща. Тя бе спечелена от благоевградските футболисти, начело със заместник- кмета по строителство и сигурност инж. Янко Янков и председателят на ОбС Радослав Тасков.

fest-6„Благоевград мези“ носеше и своята благотворителна кауза за лечението на 11- годишния Георги Желязков, който се нуждае от лечение на коварна болест – тумор в мозъка.

fest-2

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене