Добринище чества двоен празник

празник на Добринище

Двадесет и втори септември за Добринище всяка година е двоен празник, тъй като гости и жители на града честват както Деня на Независимостта на България, така и Деня на Добринище.

празник на Добринище 1
Празничната програма бе организирана в два поредни дни на 21 септември и 22 септември.
На 21 септември самодейци от НЧ „Димитър Благоев 1925″ изнесоха възхитителен концерт и повече от два часа веселиха гости и жители на града.

празник на Добринище  2

празник на Добринище

На 22 септемви бе тържественото честване на празника.
Слова по случай деня на Независимостта и деня на гр. Добринище бяха поднесени от кметовете на Добринище и Банско инж. Китан Галчев и Георги Икономов, както и от Даниела Савеклиева – народен представител от 42 – то Народно събрание.

Сред гостите, които също удостоиха с присъствието си празника на града бяха и председателят на Общински съвет – Банско Владимир Колчагов, заместник кметовете Сашка Въчкова и Александър Мацурев, общинските съветници Магдалена Джибина и г-н Благой Кишев, кметски наместници и общественици.

Огромна чест бе, че Президентът на Република България Росен Плевнелиев, заместник председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент Мария Габриели и кметът на Харманли Михаил Лисков бяха изпратили поздравителни адреси за случая.

Шкумбата
За доброто настроение на многобройната публика, събрала се на площада в Добринище, се погрижи Димитър Туджаров – Шкумбата, който заслужено спечели усмивките на хората.

празник на Добринище 3

празник на Добринище 4

Янко Неделчев, Радостина Димова и младата звезда на Добринище Магдалена Балабанова, както и самодейните духови оркестранти към НЧ „15.09.1903 г.“ гр. Разлог и НЧ „Димитър Благоев 1925″ , с ръководител Иван Топузов, очароваха присъсъващите с прекрасните си музикални изпълнения.

празник на Добринище 5

 празник на Добринище 6

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене