Една година пробация за непълнолетен сериен крадец на коли от Смолян

Районен съд – Смолян одобри споразумението между прокуратурата и защитника на непълнолетното момче, обвинено в множество кражби на автомобили в Смолян. Това съобщи районния прокурор на Смолян, Татяна Найденова.

По думите й, младежът е изразил съжаление за постъпките си пред съда. Семейството му е възстановило и всички причинени имуществени вреди на пострадалите от кражбите. „Това бяха предпоставките за сключване на споразумение, одобрено от съда“, поясни прокурор Найденова.

Кражбите на младежа започват още през октомври 2021 г., когато той е 13-годишен. Тогава той отнема автомобил, намиращ се пред жилищен блок в Смолян, с оставени ключове на таблото. Нанесените щети са за 448 лв.

Месец и половина след това, пред магазин за риболовни принадлежности, момчето противозаконно отнема чуждо моторно превозно средство, отново с оставени ключове на таблото. Щетите този път са за 408 лв.

През януари 2022 г., непълнолетното момче за трети път краде автомобил с оставени ключове на него.

След месец, той отново краде и кара чужд автомобил, след което го изоставя на паркинг до главната пътна комуникация Околовръстен път на Смолян. Нанесените щети в този случай са за 143 лв.

В началото на април 2022 г., момчето отново извършва кражба на автомобил, като нанесената щета в този случай е за 55 лв.

Освен откраднатите автомобили, които шофира и изоставя, младежът е извършил и няколко кражби на вещи. Сред тях са мобилен телефон за 300 лв., ключ от автомобил, чип за отключване на врата, рекламен сувенир и други дребни вещи на стойност 114 лв. Младежът е откраднал и още един ключ за автомобил, с който незаконно е проникнал в чуждо моторно превозно средство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене