63 детски пролетни творби бяха отличени в 16-я национален конкурс „Пролет върху листа“ в Кюстендил

Шейсет и три от общо 862 творби бяха отличени в шестнадесетия национален конкурс за детска рисунка „Пролет върху листа“ 2023, съобщиха организаторите от общинския отдел „Култура и духовно развитие“ в Кюстендил. Община Кюстендил награди 14 от отличените на тържествена церемония в сградата на Възрожденското училище.

В навечерието на празника на града „Кюстендилска пролет“ във Възрожденското училище беше представена изложба с избрани рисунки на деца от цялата страна. Част от отличените присъстваха и получиха своите награди лично от новоизбраната Девойка „Кюстендилска пролет“ 2023 и нейните подгласнички – Моника Йорданова, Диана Георгиева и Мирела Славова.

Конкурсът се провежда под патронажа на кмета на Община Кюстендил и е част от програмата на Министерството на културата. Темата на конкурса е свободна, а участниците могат да изявят своето творчество, да импровизират с различни изобразителни материали и да създават пролетни пролетни пейзажи и натюрморти, цветя, фигурални композиции или свободни изображения в пролетна хармония.

През годините конкурсът се превърна в утвърден форум на детското творчество и се радва на много широка популярност в цялата страна. Хилядите получени рисунки го превръщат в представителна извадка за нивото на детското творчество в наши дни, казаха за БТА от общинския отдел.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене