С технически проблем е стартирал електронния прием в детските заведения в община Благоевград

С технически проблем е стартирала електронната система за прием в детските градини и яслите на територията на община Благоевград, сигнализираха родители в социалните мрежи.

На извънреден брифинг в тази връзка кметът Илко Стоянов съобщи, че проблемът е бил отстранен.

„Родителите да бъдат спокойни. Срокът е до 10-ти април. Съвсем нормално тече процесът, има някои бъгове, които се отстраняват. Призовавам родителите да не бързат, това не е състезание. Няма критерии – първи по регистрация, първи по прием“, каза Стоянов.

Анализът на Община Благоевград показва, че хората масово откликват на нововъведението. До обяд са поддадени около 380 подадени заявления по електронен път и само 8 на място в детските градини.

„Електронният прием гарантира не само удобство, но и спазване на правилата“, подчерта Стоянов.

Секретарят на общината Дейвид Арабаджиев от своя страна уточни, че проблемът засяга подадените заявки преди 09.29 часа. До края на деня родителите ще могат да си направят справка в системата, а през утрешния ден на всеки един от тях ще бъде позвънено от служител на общината, за да е сигурно, че няма да има проблем с приема на нито едно дете, с подадено заявление от родител до този час на деня.

По време на брифинга стана ясно, че общината предвижда въвеждане на електронни услуги и по отношение на социалните дейности, като бе подчертано, че ще се работи на принципа „хибриден модел“, тоест и гишета ще продължат да обслужват жителите на общината.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене