Опасен мост в отсечката между Симитли и Кресненското дефиле

Пукнатини, откъртен бетон и ръждясала арматура – за опасен мост в отсечката между Симитли и Кресненското дефиле сигнализират от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

Опасението е, че целостта на моста е компрометирана и има съвсем реална опасност той да се срути, особено на фона на това, че районът около дефилето е силно земетръсен. Отсечката е една от най-натоварените в страната, особено лятото по пътя към Гърция.

По думите на Владимир Тодоров от Българска асоциация на пострадали при катастрофи тези мостове не са ремонтирани от над 20 години. „Те са в окаяно състояние, има много проблеми по тях – с носещите конструкции, с колоните и обезопасителните системи”, каза още експертът.

„В момента състоянието на съоръженията не е чак толкова критично, за да паднат, но ако има земетресение и някои форсмажорни геоложки процеси, ние не можем да дадем гаранция на съоръженията. Като цяло ние ги поддържаме, но наистина се нуждаят от спешен ремонт всички съоръжение в района на Кресненското дефиле”, заяви пред NOVA директорът на ОПУ- Благоевград Иван Кунев. Той увери, че са конкретния мост има изготвен проект и ще бъде изграден дънен праг и саниране на конструкцията. По думите му са нужни основни ремонти на мостовете в района, които ще затворят движението в дефилето.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене