Гоце Делчев посреща талантливи грации на Международен турнир „Цветовете на Пирин“ тази събота и неделя

Гоце Делчев е домакин на Международен и Национален турнир “Цветовете на Пирин и Купа Гоце Делчев” . Турнирът се организира от спортен клуб по художествена гимнастика „Пирин ЕМ“ с подкрепата на община Гоце Делчев и е под егидата на Българската федерация по художествена гимнастика.

Тази събота и неделя, 18 и 19 март, спортна зала „Арена Неврокоп“ приема талантливи млади грации, новите надежди в българската художествена гимнастика. Двудневният турнир ще предложи на жителите и гостите на град Гоце Делчев шампионски съчетания, красота и незабравими емоции.

Специални гости на турнира ще бъдат големи имена в родната художествена гимнастика, прославили страната ни по света и спечелили световни, европейски и олимпийски отличия.

В първи ден от състезанието, събота, от 13:30 ч. на откриването ще присъства Мария Гигова – първата в света трикратната световна шампионка по художествена гимнастика на България, Г-жа Гигова е обявена за „Гимнастичка на века“ , оъличена е с орден „Стара планина“ I степен, носител на отличията почетен спортен „ИКАР“, „Международна жена на 2000 – 2001 година“ от Международния биографичен център в Кеймбридж, Англия .

В неделя, от 15:30 часа, почетен гост на турнира ще бъде Мая Пауновска – бивша национална гимнастичка на България, заела пето място на олимпийските игри в Пекин през 2008 година ии трето място на световните първенства през 2006 и 2007 г, с националния ансамбъл на България.

Специално, за да зарадват публиката в Гоце Делчев, ще пристигнат и „диамантените“ момичета от ансамбала по художествена гимнастика на България – Олимпийските ни шампионки от Токио.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене