Окръжният съд в Благоевград остави в ареста обвинен в контрабанда на наркотици през ГКПП – Илинден

Окръжният съд в Благоевград наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняем в контрабанда на наркотици през граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) в Илинден. Решението бе взето на съдебно заседание днес, а в мотивите си съдът посочва, че от събраните до този момента доказателства може да се направи обосновано предположение за евентуална съпричастност на обвиняемия към извършеното престъпление, съобщиха за БТА от Окръжния съд в Благоевград. Съдът прецени, че не е налична опасност обвиняемият да се укрие, но е налице опасност да извърши престъпление, посочиха от там.

Разследването за контрабанда на наркотици през граничния пункт се води под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград, съобщиха от там и посочиха, че на 14 март около 15:00 часа на трасе „Входящи автомобили“ на ГКПП – Илинден, при влизане в България от Гърция, е спрян товарен автомобил с българска регистрация, превозващ по документи домакинска хартия.

Гранични и митнически служители са извършили съвместна проверка, включително чрез сканиране с мобилно рентгеново устройство, като е констатирано, че в единия от резервоарите за гориво се превозват найлонови пакети. При последвалата физическа проверка е установено, че пакетите са общо 37, като 36 от тях съдържат канабис с бруто тегло близо 46 кг, както и един пакет с хашиш с тегло около 2,5 кг. От прокуратурата съобщават още, че общата стойност на предмета на престъплението възлиза на около 200 хиляди лева.

В качеството на обвиняем е привлечен водачът на товарния автомобил – 46-годишен мъж с инициали А. К. Решението на Окръжен съд – Благоевград за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да се обжалва пред Апелативния съд в София, съобщиха за БТА от съда и допълниха, че в случай на жалба или протест заседанието е насрочено за 23 март от 10:00 часа.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене